
Af Kim Rosenkilde Nielsen, [email protected]
Kun Enhedslisten havde kritik at fremføre, da loven om "Udbetaling Danmark" i dag blev vedtaget i Folketinget.
Partiets socialordfører Finn Sørensen undrede sige over, at regeringspartierne tidligere forholdt sig kritiske til det forslag, som i dag blev vedtaget. Ved lovens førstebehandling fremhævede også Venstres Eyvind Vesselbo en række kritikpunkter, men de blev ikke forfulgt yderligere.
"Udbetaling Danmark" har mødt stor kommunal modstand siden idéen blev undfanget i Finansministeriet. Særlig stærk har bekymringen været for, hvordan ældre borgere stilles, når de ikke længere kan møde deres sagsbehandler ansigt til ansigt, og hvordan det fortsatte arbejde med at forhindre socialt bedrageri vil blive påvirket.
- Det er uskønt at se, hvordan regeringen nu gennemfører den tidligere regerings politik. Og det endda med en ændring, som understreger, hvordan der med hele det her forslag syntes at være ladet hånt om borgernes retsikkerhed, sagde Finn Sørensen.
Det sidste med henvisning til, at Københavns Kommune er blevet pålagt at overdrage en række ikke-anonymiserede personfølsomme oplysninger til "Udbetaling Danmark".
96 stemte for og otte imod forslaget.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.