Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

150 administrative job i sigte i Haderslev

Omskolede folk fra andre brancher på vej til toårige stillinger i Udbetaling Danmark, der ikke besættes af medarbejdere fra kommunerne

HADERSLEV: Når Udbetaling Danmark den 1. oktober 2012 går i drift, vil hovedparten af de medarbejdere, der skal arbejde med Udbetaling Danmark, blive virksomhedsoverdraget fra kommunerne. Men de stillinger, der ikke besættes af medarbejdere fra kommunerne, kan ansættes fra andre brancher og omskoles.

For det nye center i Haderslev tyder prognoserne på, at der vil være jobåbninger for mellem 100 og 150 nye medarbejdere. En del af disse stillinger vil dog være tidsbegrænsede med op til to års ansættelse, oplyser kommunen.

- Selvom der for en del af de nye stillinger er tale om tidsbegrænsede ansættelser, er det en enestående mulighed for, at blandt andet ledige inden for kontorområdet igen får fodfæste og et netværk til at komme videre, hvis det ikke lykkes at få fastansættelse i Udbetaling Danmark, siger arbejdsmarkeds- og stabschef Helge Gellert.

For personer uden grundlæggende forudsætninger for at varetage stillingerne hos Udbetaling Danmark iværksættes en række indsatser for at blive klædt på til jobbene.

Kursuscentret, Haderslev Handelsskole, VUC Sønderjylland og Haderslev Kommune er i den forbindelse sammen med Udbetaling Danmark ved at sammensætte et uddannelsesforløb, der skal gøre kandidaterne klar til at varetage jobbene.

Gellert understreger, at kurserne ikke er en garanti for job hos Udbetaling Danmark, men at det er en klar fordel at målrette indsatsen for de kandidater, der ikke har nogen forudgående erfaring på området.

Udbetaling Danmark har stor fokus på social ansvarlighed og ønsker derfor også at være mangfoldig i ansættelsen af nye medarbejdere til centret.

ka