Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

ATP afskediger ikke kommunale medarbejdere

Etableringen af Udbetaling Danmark kommer ikke til at koste kommunale medarbejdere deres arbejde, lover ATP
19. DEC 2011 15.32

Det fremgår af enkelte indslag og artikler i medierne, at ATP fyrer 500 af de medarbejdere, der i forbindelse med etableringen af Udbetaling Danmark overføres fra kommunerne, efter ét til to år. Dette er ikke tilfældet, skriver Udbetaling Danmark i sit nyhedsbrev.

- Det er vigtigt at slå fast, at ATP ikke afskediger kommunale medarbejdere for at nedbringe antallet af årsværk fra 1.500 til cirka 1.000 frem mod 2014.

860 af de indmeldte medarbejdere forventer at flytte med til ATP. 130 er i tvivl, og resten forventer ikke at flytte med, oplyser Udbetaling Danmark. På det grundlag regner ATP med at skulle rekruttere mellem cirka 400 og 600 medarbejdere andre steder fra. En del af disse stillinger oprettes som tidsbegrænsede. Dermed undgår ATP at skulle afskedige overførte medarbejdere fra kommunerne, når antallet af årsværk skal være nedbragt til cirka 1.000 med udgangen af 2014.

Breve til medarbejderne
ATP har netop sendt breve ud til alle de medarbejdere, der er på vej til ATP. I brevene får medarbejderne besked om, hvordan ATP har opfyldt deres ønsker til centerplacering, sagsområde samt deres ønsker til at arbejde i enten front- eller back-funktion.

- ATP er glad for at kunne opfylde alle medarbejderes ønsker til både centerplacering og sagområde. Derudover har ATP i langt de fleste tilfælde kunnet opfylde medarbejdernes ønsker om placering i front- og back-funktion, står der videre i nyhedsbrevet.

jos