Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Storby-kritik af Udbetaling Danmark

Socialminister Karen Hækkerup (S) er åben over for at tage problemerne op ved de kommende økonomiforhandlinger
KORT NYT22. MAR 2012 6.21

Borgmestrene i landets seks største byer kritiserer nu Udbetaling Danmark - og udsigten til at tabe penge på den forestående samling af udbetalinger - med et krav om, at staten dækker deres tab på godt 100 mio. kr. årligt, skriver Jylands -Posten.

- Det er dyrere for kommunerne og dårligere for borgerne. Jeg kan ikke forstå, at man laver noget så hovedløst i et oplyst samfund, siger Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen (S), der opgør Aalborgs samlede tab til knapt 17 mio. kr. om året.

- Vi er ærligt talt ved at miste troen på, at grundlaget for at samle udbetalingerne holder. Det var netop at spare penge, og når det ikke er tilfældet, bør regeringen overveje modellen igen. Især når det også giver større afstand for borgerne, siger Johnny Søtrup (V), borgmester i Esbjerg.

Socialminister Karen Hækkerup (S) henviser til, at aftalen om Udbetaling Danmark er indgået imellem den tidligere regering og kommunernes forening, KL. Hun er åben over for at tage problemerne op ved de kommende økonomiforhandlinger.

ka