Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mange ønsker job ved Udbetaling Danmark

Trods kritikken fra mange kommuner af Udbetaling Danmark, så er interessen for at få job ved det kommende center i Haderslev stor - nu starter de første uddannelsesforløb

HADERSLEV: Byggeriet af ATP's center for Udbetaling Danmark i Haderslev er i fuld gang. Det samme er arbejdet med at få gjort nye medarbejdere klar til at søge nogle af de ledige job, der vil være, når ATP kommer til byen.

Og interessen for at få foden inden for hos ATP er stor. Mange har lagt cv ind på Udbetaling Danmarks hjemmeside, og i Haderslev har der været holdt to informationsmøder, hvor der er mødt cirka 40 interesserede op hver gang. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at der er stor interesse for at komme i betragtning til et af jobbene i Udbetaling Danmark. Vi er inde i en periode med stor ledighed, og det kan vi da godt mærke. Det er ikke kun folk fra kontorområdet, der er interesseret, siger stabs- og arbejdsmarkedschef Helge Gellert.

Jobcenter Haderslev, ATP og Haderslev Handelsskole er gået sammen om at lave uddannelsesforløb. Første hold med 18 kursister begynder mandag den 16. januar. Det andet hold begynder den 30. januar, og flere kurser er på vej.

- Uddannelsesforløbet tager tre uger og klæder kandidaterne på til at søge job hos ATP. Det er selvfølgelig ikke en garanti for, at man får jobbet, men det er en klar fordel, at man har deltaget i kurset, siger Helge Gellert.

ATP's nye center vil skabe jobs til et større antal nye medarbejdere. Derudover har mange medarbejdere fra kommunens borgerserviceafdelinger valgt at flytte med.

mou


Fakta:
Myndigheden Udbetaling Danmark overtager i efteråret 2012 en række udbetalingsopgaver fra kommunerne på områderne folke- og førtidspension, boligstøtte, barselsdagpenge og familieydelse.
ATP skal varetage opbygningen og den administrative ledelse af Udbetaling Danmark i fem regionale centre, der åbner den 1. oktober 2012.