Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Troels Lund søger orlov fra Folketinget

Skatteministeriets håndtering af private skatteforhold får nu tidligere minister, Troels Lund Poulsen (V), til at søge orlov fra Folketinget

FOLKETINGET: - Sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag overskygger i øjeblikket fuldstændig mit politiske arbejde. Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstilende, og derfor vil jeg i morgen ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem, siger Troels Lund Poulsen. 

- Jeg ser nu frem til, at Undersøgelseskommissionen kommer til at undersøge og afdække alle aspekter af sagen. Der er fremkommet en række alvorlige beskyldninger mod min person gennem de seneste uger, og jeg er derfor tilfreds med, at jeg nu får lejlighed til at fortælle min version af sagen i sin helhed. Som jeg tidligere har udtalt, hænger proces og substans sammen i denne sag, og skal derfor ses i sammenhæng. Det bliver nu muligt, når Undersøgelseskommissionen påbegynder sit arbejde, og jeg har i den forbindelse absolut intet at skjule. Jeg vil også gerne igen slå fast, at jeg fuldt og helt har levet op til min tavshedspligt i forhold til personfølsomme oplysninger, siger Troels Lund Poulsen.

- Det siger selv, at jeg naturligvis tager afstand fra, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger. Derfor har jeg også hele tiden bifaldet, at Københavns Politi undersøger lækage-sagen, og jeg ser frem til, at Københavns Politi nu afslutter dets undersøgelse. I forhold til dagens udgave af Ekstra Bladet vil jeg gerne slå fast, at jeg intet kendskab har til de fremsatte påstande, siger Troels Lund Poulsen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, siger, at han i dag talt med Troels Lund Poulsen

- Troels Lund Poulsen gjorde det  klart for mig, at han fuldt og helt har levet op til sin tavshedspligt og i øvrigt kan stå helt inde for sin ageren som skatteminister under behandlingen af den pågældende skattesag, hvorfor han ser frem til en tilbundsgående undersøgelse, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg har fuld tillid til Troels Lund Poulsen, men har også forståelse for, at hans muligheder for at udfylde sit folketingsmandat for Venstre er begrænset, indtil sagen er fuldt belyst. Jeg har derfor taget hans beslutning om at søge orlov til efterretning.