Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frank Jensen: Pinligt, Troels Lund Poulsen

Undervisningsministeren angriber Københavns Kommune for at svigte tosprogede elever. Overborgmesteren raser tilbage

KØBENHAVN: Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil nu uden om kommunen tilbyde hjælp - i form af 40 mio. kr. direkte fra staten - til skoler, som har mange tosprogede elever og lave karaktergennemsnit. Han mener nemlig, at Københavns Kommune har svigtet de tosprogede elever, skriver Politiken.

Men undervisningsministeren har ikke styr på tingene, lyder det fra overborgmesteren i København.

- Troels Lund Poulsen har vist brugt mere tid på at tænke over perifide fraser og personangreb end han har brugt på at sætte sig ind i fakta om folkeskolen. Det er ubehjælpsomt.

København falder udenfor definitionen
Troels Lund Poulsen foreslår et partnerskab med de 20-25 skoler i Danmark, som har over 40 pct. tosprogede, og hvor karaktergennemsnittet er under 3. Indsatsen er på 40 mio. kr., og skolerne kan få del i pengene, hvis skolens ledelse laver et udviklingssamarbejde med undervisningsministeren. Men i Københavns Kommune falder ingen folkeskoler indenfor definitionen, da alle skoler har et højere samlet karaktergennemsnit.

Københavnermodel 2.0
- Vi har allerede reageret med en række initiativer, der skal styrke integrationen i den københavnske folkeskole, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S).

For kort tid siden godkendte kommunen en helt ny model for integration i folkeskolen, Københavnermodel 2.0, og den betyder, at alle børn med sproglige problemer vil blive testet inden skolestart og modtage rådgivning om det rette skolevalg.

Samtidig bliver der gjort en massiv indsats på en række skoler med bl.a. turbodansk, integrationsvejledere, integrationsløft mv.

lcl