Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister vil nu rangordne folkeskolerne

Danmarks Lærerforening advarer og Dansk Folkeparfti er utilfreds med, at resultaterne skal korrigeres efter sociale forhold
KORT NYT15. JUL 2011 7.40

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) får nu samtlige landets 1600 folkeskoler sat på en rangliste efter skolernes karaktergennemsnit, fortæller Berlingske. Ministeren vil offentliggøre ranglisten for at give forældrene et indblik i skolernes færdigheder, og for at sætte fokus på de skoler, som ikke gør det godt nok, og dem, der kan fungere som rollemodeller. 

Listen skal korrigeres for social baggrund, så skoler i socialt belastede områder vil fremstå med bedre karakterer, end de reelt har. Og det er Dansk Folkeparti utilfreds med:
- Hvis en skole i et kulturelt belastet område som Vollsmose i Odense ikke har så gode resultater som en skole i Hørsholm, så skal det fremgå utilsløret. Ellers snyder man forældrene for det sande billede,siger partiets uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, til Berlingske.

Danmarks Lærerforening advarer om, at listen kan føre til udvikling af A- og B-skoler, fordi listen får forældre til at søge mod de bedst rangerende skoler, mens de dårlige skoler så bliver dårligere og dårligere.

mou