Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister skal redegøre for læsefond

Morten Østergaard (R) vil have undervisningsministeren til at redegøre for de 150 mio. kr., der skulle opfylde regeringens læseløfte
KORT NYT28. JUN 2011 14.35

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) bliver nu bedt om at redegøre for, hvorfor regeringens læsefond endnu ikke har udbetalt penge til at styrke børnenes læsning.

Det sker efter, at Kommunen i går kunne fortælle, at 150 millioner kroner til at opfylde regeringens 'læseløfte' til skolebørnene samler støv i læsefonden.

Det undrer Morten Østergaard fra De Radikale sig over, og han har derfor stillet et såkaldt §20-spørgsmål, hvor han beder undervisningsministeren redegøre for, hvor mange penge der er udbetalt fra læsefonden.

Samtidig spørger han, om ministeren er tilfreds med, hvordan fonden fungerer 'og den hast hvormed pengene kommer ud at arbejde.'

Læsefonden blev annonceret i februar 2010 som en opfølgning på statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale, hvor han gav skolebørnene et 'læseløfte'. Statsministeren lovede, at alle børn skulle lære at læse - og læse godt - før de blev dynget til i andre fag.

Pengene fra læsefonden stammer fra de såkaldte bankpakker.

terp