Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Så er skolerne blevet rangordnet

Fra i dag kan forældre gå ind på Undervisningsministeriets hjemmeside og se, hvordan deres børns skole klarer sig sammenlignet med naboskolen
15. AUG 2011 13.32

Sammenligninges resultater tager højde for en række sociale og økonomiske forhold, herunder forældrenes indkomst og uddannelsesbaggrund, i form af en modelberegnet socioøkonomisk reference, oplyser Undervisningsministeriet.

Meningen med offentliggørelsen er at tage højde for, at skoler i Nordsjælland og på Nørrebro har forskelligt elevgrundlag og derfor forskellige udfordringer i det daglige arbejde med eleverne. Med metoden kommer der fokus på, hvor meget den enkelte skole løfter elever i forhold til deres socioøkonomiske udgangspunkt.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) vil gentage offentliggørelsen hvert år, og metoden vil indgå i ministeriets kvalitetstilsyn med skolerne.

- Denne offentliggørelse sker for at skabe en større åbenhed og gennemsigtighed med vores resultater i den danske folkeskole. Dermed kan de danske forældre få mere information og viden om, hvordan kvaliteten er på deres børns skole. Desuden er det min klare forventning, at de danske skoler får et bedre grundlag for at udvikle undervisningen ved at lære af hinanden.

Offentliggørelsen af karakterer er starten på en langt større åbenhed om ikke kun karakterer, men også skolernes evne til at sende eleverne videre til ungdomsuddannelse og på længere sigt også om elevernes tilfredshed og trivsel, siger Troels Lund Poulsen.

ka