Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Østjysk samarbejde om borgerrådgiver

Randers har haft en borgerrådgiver siden februar, og nu vil Skanderborg og Norddjurs være med

RANDERS / NORDDJURS / SKANDERBORG: Skanderborg, Norddjurs og Randers Kommuner går nu sammen om en fælles borgerrådgiverfunktion. Det er en realitet, efter Norddjurs tirsdag besluttede at gå ind i samarbejdet, oplyser Skanderborg Kommune.

Randers Kommune har haft en borgerrådgiver siden februar 2011, og i løbet af august og september i år har henholdsvis Skanderborg og nu Norddjurs Kommuner ønsket at træde ind i et samarbejde med Randers Kommune om en fælles borgerrådgiver.

Borgerrådgiveren hjælper borgerne med uafhængig rådgivning og vejledning i sager, hvor borgerne er i tvivl om, hvorvidt deres sag er behandlet korrekt af kommunen. Rådgiveren kan også yde hjælp til at forstå afgørelser fra kommunen, vejlede i klagesager og fungere som mægler.

At etablere borgerrådgiver-funktionen i samarbejde med andre kommuner har flere fordele. Blandt andet økonomisk, da udgiften bliver mindre. Norddjurs og Skanderborg kan desuden høste de erfaringer, Randers har gjort sig, siden borgerrådgiver Jesper Cortes blev ansat i kommunen i februar. Med samarbejdet vil der blive ansat yderligere en medarbejder i borgerrådgivningen.

Rådgiver fysisk til stede i hver kommune
Den nye, udvidede borgerrådgiverfunktion får hjemsted i Randers Kommune, og arbejdet vil blive skruet sammen således, at rådgiveren er fysisk til stede i alle tre kommuner i løbet af en uge. I Randers Kommune hver dag, i Norddjurs på mandage og onsdage og i Skanderborg på tirsdage og torsdage. Desuden kan borgerrådgiveren kontaktes pr. telefon og mail i alle tre kommuners åbningstider, ligesom hver kommune vil informere om den nye funktion i pressen, på kommunens hjemmeside og lignende. Målet er, at borgerne i kommunerne oplever borgerrådgiveren som 'deres'.

Borgerrådgiveren kan ikke ændre en afgørelse i en sag, men han kan give opfordringer, anbefalinger, henstillinger og også udtale en egentlig kritik af forholdene. Samtidig fungerer borgerrådgiveren uafhængigt af forvaltning, borgmester og de stående udvalg.

I Norddjurs og Skanderborg Kommuner etableres borgerrådgiverfunktionen i januar 2012.

ka