RANDERS: Borgerrådgiveren bliver en selvstændig, uafhængig institution direkte under Byrådet, og det var borgmester Henning Jensen Nyhuus (S), der tog initiativet til at oprette stillingen.
- Hver dag behandler vores forvaltning mange sager. Selvfølgelig går det ikke altid helt glat. Derfor skal borgerne have mulighed for at få hjælp og vejledning, hvis de er utilfredse med et sagsforløb, eller hvis der er brug for mægling, siger Henning Jensen Nyhuus.
Han præsenterede den 5. januar den nyudnævnte borgerrådgiver for byrådet. Jesper Cortes blev indstillet til stillingen af et enigt ansættelsesudvalg sammensat af repræsentanter fra byrådet. 102 søgte stillingen og syv blev kaldt til samtale. På byrådsmødet 24. januar ventes byrådet at vedtage ansættelsesudvalgets indstilling.
Jesper Cortes er uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 2004 og herefter ansat ved Randers kommune i Skatteankenævnet og siden Huslejenævnet. Fra 2006 har Jesper Cortes arbejdet som konsulent i Socialforvaltningen og har både haft mæglingsopgaver i sagsforløb, deltaget i projekter og desuden fungeret som juridisk konsulent.
Den ny borgerrådgiver skal i høj grad selv være med til at skabe rammerne i stillingen. Noget Jesper Cortes allerede har gjort sig tanker om.
- Det primære vil være, at borgere kan få hjælp, hvis de føler, at de har rendt panden mod det kommunale system. Det kan for eksempel være i form af en guide i klagesystemet. Det kan også være, at det er borgerrådgiveren, der kan foreslå en alternativ løsning i en konflikt eller et sagsforløb, der er gået i hårdknude. Målet er, at borgeren får hjælp til et bedre sagsforløb, siger Jesper Cortes.
Derudover kan borgerrådgiveren komme med en udtalelse - en kritik - af en sagshåndtering i forvaltningen, på samme måde som Ombudsmanden kan udtale kritik. Derfor er borgerrådgiveren ansat direkte under Randers Byråd.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.