Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgerrådgiver skal hjælpe sygedagpengemodtagere

Silkeborg bevilger midler til ansættelse en uvildig rådgiver, der kan hjælpe borgere, som føler sig dårligt behandlet i sager om sygedagpenge i 2010

SILKEBORG:
- Grunden til, at borgerrådgiveren skal koncentrere sig om sager fra 2010 er, at Silkeborg Kommune netop i 2010 indførte en række økonomiske stramninger, der lagde ekstra pres på sagsbehandlerne i Jobcenter Silkeborg. Vi vil gerne være helt sikre på, at der ikke er borgere, der er kommet i klemme på grund af disse ændringer, inden kommunens nye sygedagpengestrategi blev indført i 2011. Det er mit klare indtryk, at sygedagpengestrategien virker, men der er altså en gruppe, som ikke er omfattet af den. Vi vil gerne være helt sikre på, at de borgere bliver hørt, siger LBR Silkeborgs formand, borgmester Hanne Bæk Olsen (S).

Ekstra turbo på 200-300 sager

- I løbet af 2010 har der været 200-300 sager, der haft en længere sagsbehandlingstid end normalt. Det er sket fordi der har været et meget stort pres på jobcenterets sagsbehandlere, som har ydet en stor indsats i en turbulent tid. Vi vil gerne sætte ekstra turbo at få disse sager gennemgået så hurtigt som muligt - derfor har Silkeborg kommune afsat yderligere midler til dette arbejde. Det er i øvrigt en beslutning, der er helt i tråd med Arbejdsmarkedsudvalgets ønske om at undersøge effekten af kommunens sygedagpengestrategi og sikre borgerne en frivillig bisidder, siger Viggo Thinggaard (LO), næstformand i LBR Silkeborg.

lcl