Danskerne har ingen mulighed for at kigge de kommunale vandselskaber i kortene for at tjekke, om vedligelsesstandarden er i orden, eller om det er manglende vedligeholdelse, der fører til den ene oversvømmelse efter den anden. Der er ikke behov for den slags åbenhed, mener vandselskaberne, til trods for, at flere undersøgelser - senest fra Dansk Byggeri - har dokumenteret massiv under-investering i kloaknettet. Det fortæller Ingeniøren.
Danva, spildevandsselskabernes interesseorganisation, indtager den holdning, at undersøgelserne overdriver efterslæbet på vedligeholdelse af kloaknettet og at der derfor ikke er behov for, at borgerne kan kigge selskaberne i kortene. Desuden mener Danva, at det er umuligt at opgøre og sammenligne niveauet for vedligeholdelse.
Det er Dansk Miljøteknologi, brancheforening for danske miljøteknologiske virksomheder, helt uenig i.
- Der er efterhånden lavet adskillige opgørelser af Rambøll, Dansk Byggeri, ATV osv., der dokumenterer efterslæb i kloakinvesteringerne. Nu er det på tide at udforme et system, hvor samtlige spildevandsselskaber har pligt til at offentliggøre faste nøgletal, som de kan benchmarke sig på, siger foreningens direktør, der tilføjer, at der allerede eksisterer redskaber til sådanne opgørelser.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.