Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunale vandselskaber hermetisk lukkede

Vil ikke lade andre tjekke, om der investeres tilstrækkeligt til en forsvarlig vedligeholdelsesgrad af kloaknet
KORT NYT5. SEP 2011 13.18

Danskerne har ingen mulighed for at kigge de kommunale vandselskaber i kortene for at tjekke, om vedligelsesstandarden er i orden, eller om det er manglende vedligeholdelse, der fører til den ene oversvømmelse efter den anden. Der er ikke behov for den slags åbenhed, mener vandselskaberne, til trods for, at flere undersøgelser - senest fra Dansk Byggeri - har dokumenteret massiv under-investering i kloaknettet. Det fortæller Ingeniøren.

Danva, spildevandsselskabernes interesseorganisation, indtager den holdning, at undersøgelserne overdriver efterslæbet på vedligeholdelse af kloaknettet og at der derfor ikke er behov for, at borgerne kan kigge selskaberne i kortene. Desuden mener Danva, at det er umuligt at opgøre og sammenligne niveauet for vedligeholdelse.

Det er Dansk Miljøteknologi, brancheforening for danske miljøteknologiske virksomheder, helt uenig i.

- Der er efterhånden lavet adskillige opgørelser af Rambøll, Dansk Byggeri, ATV osv., der dokumenterer efterslæb i kloakinvesteringerne. Nu er det på tide at udforme et system, hvor samtlige spildevandsselskaber har pligt til at offentliggøre faste nøgletal, som de kan benchmarke sig på, siger foreningens direktør, der tilføjer, at der allerede eksisterer redskaber til sådanne opgørelser.

mou