Det er ikke kun ekstreme regnmængder, der er årsagen til, at det danske kloaknet ikke formår at løse sin opgave, men ender med at blande regnvand og sundhedsfarligt spildevand. Det skyldes også i høj grad, at selskaberne kun bruger to tredjedele af de penge, som Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen finder nødvendigt. Det skriver Ingeniøren.
De selvstændige, kommunale spildevandsselskaber investerer kun 2,95 milliarder kroner om året i spildevandssystemet i stedet for de 4,6 milliarder kroner, der skønnes nødvendige for at holde klokasystemerne i forsvarlig stand. Det viser beregninger fra Dansk Byggeri. Men Forsyningssekretariatet har ingen muligheder for at gøre noget.
- Vi har en forpligtelse til at holde økonomisk øje med forsyningsselskabernes driftsomkostninger og udgifter til investeringer. Men vi må ikke blande os i, om de foretager de investeringer, som de bliver påbudt i forhold til vand- og spildevandsplaner, siger fuldmægtig Miriam Sørensen fra Forsyningssekretariatet.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.