Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunale spildevandsselskaber underinvesterer

Kloakkerne misligholdes - der bruges 1,65 milliarder mindre end nødvendigt
KORT NYT24. AUG 2011 13.28

Det er ikke kun ekstreme regnmængder, der er årsagen til, at det danske kloaknet ikke formår at løse sin opgave, men ender med at blande regnvand og sundhedsfarligt spildevand. Det skyldes også i høj grad, at selskaberne kun bruger to tredjedele af de penge, som Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen finder  nødvendigt. Det skriver Ingeniøren.

De selvstændige, kommunale spildevandsselskaber investerer kun 2,95 milliarder kroner om året i spildevandssystemet i stedet for de 4,6 milliarder kroner, der skønnes nødvendige for at holde klokasystemerne i forsvarlig stand. Det viser beregninger fra Dansk Byggeri. Men Forsyningssekretariatet har ingen muligheder for at gøre noget. 

- Vi har en forpligtelse til at holde økonomisk øje med forsyningsselskabernes driftsomkostninger og udgifter til investeringer. Men vi må ikke blande os i, om de foretager de investeringer, som de bliver påbudt i forhold til vand- og spildevandsplaner, siger fuldmægtig Miriam Sørensen fra Forsyningssekretariatet.

mou