Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hver tredie vælger privat hjemmehjælp

Hver tredje modtager af praktisk hjemmehjælp har valgt en privat leverandør
31. MAR 2011 8.48

Næsten alle kommuner - 95 pct. -  har nu minimum én privat leverandør af praktisk hjemmehjælp, og i 2009 blev godt hver tredje af de borgere, som modtager praktisk hjemmehjælp, serviceret af private leverandører. Fem år tidligere var det kun hver tiende.

Det er KREVI, som har gjort status over fritvalgsordningens udvikling, siden den blev indført i 2003, og direktør Torben Buse pointerer, at interessen for private leverandører er langt mindre, når det gælder personlig pleje, end når det gælder praktisk hjælp.

- Det kan skyldes, at de borgere, som har brug for personlig pleje, simpelthen er svagere og ikke magter at bruge fritvalgsordningen. Desuden er det slet ikke muligt at vælge en privat leverandør af personlig pleje i en tredjedel af kommunerne, så generelt skal man nok skrue ned for ambitionsniveauet på dette område, siger Torben Buse.

Generelt er antallet af private leverandører af hjemmehjælp størst i de kommuner, som har inddelt sig i hjemmehjælps-distrikter.

- Et lille, privat firma vil naturligvis have nemmere ved at servicere et eller flere mindre geografiske områder frem for ét stort område, som alt andet lige vil give mere transporttid mellem kunderne, siger Torben Buse.