
Næsten alle kommuner - 95 pct. - har nu minimum én privat leverandør af praktisk hjemmehjælp, og i 2009 blev godt hver tredje af de borgere, som modtager praktisk hjemmehjælp, serviceret af private leverandører. Fem år tidligere var det kun hver tiende.
Det er KREVI, som har gjort status over fritvalgsordningens udvikling, siden den blev indført i 2003, og direktør Torben Buse pointerer, at interessen for private leverandører er langt mindre, når det gælder personlig pleje, end når det gælder praktisk hjælp.
- Det kan skyldes, at de borgere, som har brug for personlig pleje, simpelthen er svagere og ikke magter at bruge fritvalgsordningen. Desuden er det slet ikke muligt at vælge en privat leverandør af personlig pleje i en tredjedel af kommunerne, så generelt skal man nok skrue ned for ambitionsniveauet på dette område, siger Torben Buse.
Generelt er antallet af private leverandører af hjemmehjælp størst i de kommuner, som har inddelt sig i hjemmehjælps-distrikter.
- Et lille, privat firma vil naturligvis have nemmere ved at servicere et eller flere mindre geografiske områder frem for ét stort område, som alt andet lige vil give mere transporttid mellem kunderne, siger Torben Buse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.