Placerer man disse 620.000 fuldtidspersoner geografisk, er der klart flest i kommunerne i regionerne Syddanmark, Nordjylland og Sjælland og absolut færrest i Region Hovedstaden.
Tager man rammevilkårene i betragtning, det vil sige lokale arbejdsmarkedsforhold og befolkningssammensætningen i forhold til alder, køn, uddannelse, erhvervserfaring mv., så ser det ganske anderledes ud. Det viser en ny undersøgelse fra KREVI.
Eksempelvis er kommunerne Slagelse og Frederikshavn blandt de kommuner i landet, der har den største andel af borgere på overførselsindkomster. Men når man tager de to kommuners rammevilkår med i betragtningen, er begge kommuner blandt de ti kommuner i landet, der klarer sig bedst, det vil sige, at de faktisk har færre personer på overførselsindkomster, end man kunne forvente.
Fra 2004 til 2008 var andelen af borgere på kontanthjælp og arbejdsløshedsdagpenge faldende på grund af konjunkturerne, mens der siden 2004 har været en stigning samlet set af personer på fleksjob, ledighedsydelse og førtidspension.
- Udfordringen for kommunerne er at sørge for at have færre personer på varige overførselsindkomster. Så kan de bedre styre økonomien. Det er alt andet lige nemmere at få folk i arbejde, som er på sygedagpenge, end folk, som er på førtidspension, pointerer KREVIs direktør Torben Buse.
- Grundlæggende er det naturligvis ærgerligt, at 17 pct. af befolkningen i den arbejdsdygtige alder ikke arbejder. Det problem må vi som samfund nødvendigvis løse.
Læs KREVI-rapport
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.