Det sidste søm i version 2.0 af Kommunekompasset blev slået i under en todages workshop i Stockholm i sidste uge, opplyser KREVI.
Opdateringen er resultatet af et samarbejde mellem redskabets 'fædre', de norske professorer Harald Baldersheim og Morten Øgård, danske KL og søsterorganisationerne SKL i Sverige og KS i Norge samt KREVI.
Kommunekompasset måler fortsat på, hvor veldreven en kommune er, men med opdateringen er det blevet ajourført og forbedret. Det betyder blandt andet, at redskabet er blevet endnu bedre til at vurdere kommunernes grundlag for at effektivisere, resultatstyre og kvalitetsudvikle.
Opdateringen følger de anbefalinger til udvikling af redskabet, som KREVI har givet i sin evaluering af Kommunekompasset.
- Nu er kimen lagt til mere skandinavisk læring gennem benchmarking ude i kommunerne. I forbindelse med opdateringen blev vi enige om at intensivere samarbejdet, så de gode eksempler, der opfanges med Kommunekompasset i de tre lande, i fremtiden kan spredes og anvendes mere effektivt, siger Stinne Højer Mathiasen, som er Kompasspecialist i KREVI.
En af ideerne, der vil blive arbejdet videre med, er at etablere en database, hvor landenes kommuner kan søge konkret viden om de gode eksempler og derigennem få ideer til, hvordan den kommunale indsats kan forbedres og prioriteres.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.