Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ledige aktiveres oftere i virksomheder

Virksomhedsrettet aktivering er det nye 'sort' i beskæftigelsespolitikken
28. APR 2011 8.56

Mens mere end hver tredje af alle de job- og indsatsklare kontant- og starthjælpsmodtagere i Morsø aktiveres i løntilskud eller virksomhedspraktik, gælder det kun knap hver sjette i Halsnæs. De to kommuner har samme rammevilkår, men der er alligevel dobbelt så stor mulighed for jobrettet aktivering i Morsø. I Halsnæs har man lagt en klar strategi for at øge andelen fra de nuværende 14,8 pct., skriver DA's nyhedsbrev AGENDA.

- Vi har fordoblet brugen af virksomhedsrettet aktivering på et år, og vi arbejder målrettet på at øge brugen yderligere. Al evidensbaseret forskning viser, at virksomhedsrettet aktivering er det bedste redskab til at få folk i selvforsørgelse og job, siger Mette Jensen, arbejdsmarkedschef i Halsnæs Kommune.

På trods af høj ledighed og ca. 1.000 mistede arbejdspladser har Morsø kommune landets højeste andel af kontanthjælpsmodtagere i virksomhedspraktik eller løntilskud.

Jobcenterchef Kirsten Fiil forklarer, at Morsøs høje brug af virksomhedsrettet aktivering er blevet mulig på grund af et velfungerende lokalt beskæftigelsesråd.

- Samarbejdet i det lokale beskæftigelsesråd har banet vejen for, at de ledige kan få en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet gennem virksomhedsrettet aktivering. Det har meget stor betydning, at samarbejdet fungerer. Fra kommunens side gør vi meget for at involvere de lokale arbejdsgiver- og lønmodtagerrepræsentanter, og vi er også meget modtagelige for deres input, siger Kirsten Fiil til nyhedsbrevet.