Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danmarks største byer vil have ansvaret for ledige

6-byerne bakker op om beskæftigelsesudspil fra R og er klar til at overtage ansvaret for alle de ledige: Staten kan så skære i refusionen til kommunerne, hvis de ikke er hurtige nok til at få ledige i job

Radikale Venstre på Christiansborg foreslår en ny beskæftigelsesmodel, hvor kommunerne bliver belønnet økonomisk for, hvor mange de får i arbejde, i stedet for hvor mange de aktiverer. Forslaget kommer oprindeligt fra de største byer i Danmark, og de er glade for, Christiansborg har lyttet.

-Vi har brug for en ny arbejdsmarkedsmodel, der er til gavn for de ledige og ikke til gavn for bureaukratiet. Vi er klar til at tage et større økonomisk ansvar i kommunerne, men der skal også følge større frihed med til at gøre den indsats, man synes er bedst i den enkelte kommune. De to ting hører uadskilleligt sammen, siger Anna Mee Allerslev (R), Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Hun lancerede tidligere på året et omfattende forslag til en ny beskæftigelsespolitik sammen med rådmænd og udvalgsformænd for de øvrige af landets seks største byer: Aarhus, Odense, Ålborg, Randers og Esbjerg. De seks byer repræsenterer til sammen ca. en tredjedel af landets ledige.
Rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Odenses Social- og Arbejdsmarkedsforvaltning bakker op, og han foreslår at udvide modellen:

- Vi er meget positive over for forslaget, som ligger i tråd med vores egne tanker. Det ville være en god ide også at få dagpengemodtagerne med i samme ombæring. Hvorfor begrænse det til kontanthjælpsmodtagere?

Han tilføjer, at Odense som frikommune vil udfordre reglerne i tråd med 6-byernes udspil. Henrik Vallø (K), udvalgsformand for Arbejdsmarkedsudvalget og Socialudvalget i Esbjerg tilføjer, at den megen bureaukrati bør afskaffes.

- Vi har i høj grad behov for ændringer på arbejdsmarkedsområdet - systemet er blevet for stift og for regelstyret. Bureaukratiet er her nærmest løbet løbsk.

tsp

Foto: http://www.flickr.com/photos/supersonicphotos/