Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere ledige ryger ned i matchkategori 3

Kommunerne har i løbet af det sidste år erklæret 10.000 flere kontanthjælpsmodtagere helt udenfor arbejdsmarkedet
KORT NYT25. MAJ 2011 11.23

Det har de gjort ved at flytte 55 pct. flere kontantshjælpsmodragere i over i den såkaldte match-kategori 3. Kategorien for de svageste ledige, som hverken kan klare et arbejde eller klare at komme i aktivering.

Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som Orientering på P1 har fået lov at se nærmere på. Men undersøgelsen viser også, at der i realiteten formentlig ikke er kommet flere svage ledige. Når tallet papiret alligevel er steget så markant, skyldes det blandt andet, at kommunerne som noget nyt kan spare penge ved at erklære de svageste ledige helt udenfor nummer.

På den måde kan kommunerne undgå udgifter til aktivering af f.eks. hjemløse alkoholikere og andre misbrugere, som det koster både mange penge og lang tid at få i arbejde igen, forklarer afdelingsleder Jørgen Haunstrup i Jobcenter Randers.

Randers er en af de kommuner, der af økonomiske årsager har lagt hundrevis af kontanthjælpsmodtagere over i bunken med ledige, som hverken skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet eller for aktivering.

ka