Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Byggeri i Gribskov er best practice på europæisk ESCO-konference

To nytænkende, energioptimerede byggerier i Gribskov Kommune skal nu fremlægges som rollemodel for europæiske offentlig-private samarbejder

GRIBSKOV: En ny skole og svømmehal i Gribskov Kommune kan være med til at danne skole for fremtidige offentlig-private samarbejder (OPS) og ESCO-samarbejder.

KUBEN Management, der har fungeret som ESCO-rådgiver for Gribskov Kommune og været med til at rådgive om, hvordan elementer fra ESCO kan styrke OPS-modellen, skal nemlig præsentere løsningen på den europæiske ESCO Europe-konference i London, 25.-26. januar 2012.

- Vores arbejde med Gribskov Kommune er et godt eksempel på, hvordan vi med udgangspunkt i vores viden om kommunernes behov forsøger at skabe skræddersyede og innovative løsninger inden for rammerne af OPS og ESCO-modellen, som kan resultere i energirigtige og bæredygtige 'value for money'-løsninger for kommunerne - både når det gælder renovering og nybyggeri, siger Signe Fogtmann Sønderskov, der er projektchef hos KUBEN Management.

Stolt af internationalt berøm
- Vi er ret stolte af, at vores byggeri har vakt så meget interesse i udlandet, at det nu præsenteres som best practise på en international ESCO-konference. Vi har været med til at søsætte et både energioptimeret såvel som økonomioptimeret byggeri, fx i kraft af, at vi har fået udviklet en fleksibel driftsomkostningsmodel, der tager hensyn til et varierende forbrug, forklarer Claus Thykjær, vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune.

Gribskov Kommune opfører i øjeblikket en ny skole og offentlig svømmehal og havde som udgangspunkt et klart ønske om at bygge to energieffektive bygninger med fokus på bæredygtighed - uden at kompromittere skolens og svømmehallens funktionaliteter. Det resulterede i en unik kombination af en traditionelt OPS-model med indbyggede elementer fra ESCO, hvor nye udbudsmetoder og driftsmodeller blev taget i brug.

Projektet gennemføres som et OPS med indbyggede elementer fra ESCO og omfatter byggeri og den efterfølgende drift af de to bygninger.

Foto: http://www.flickr.com/photos/rubberdragon/6264922638/sizes/z/in/photostream/

lcl