Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forsøgsprojekt med energiorenovering af skoler

Hvad skal der til for, at Aalborgs skoler kan spare mere på energien i de kommende år? Det skal et projekt på to skoler give svaret på

AALBORG: Skal taget efterisoleres og vinduerne udskiftes? Hvor meget energiforbrug kan skolerne opnå fra vedvarende energi som fx jordvarme og solceller? Hvilke energiløsninger er mest økonomisk rentable? Disse spørgsmål skal afklares i et forsøgsprojekt, der handler om energibesparelser på skoler over de kommende to år.

Forsøgsprojektet skal med udgangspunkt i to udvalgte landdistriktsskoler med haller kortlægge mulighederne for energirenovering. De to skoler er endnu ikke udvalgt. Projektet skal være afprøvet og færdigimplementeret inden udgangen af 2013, hvorefter erfaringerne skal omsættes til konkrete planer for kommunens øvrige bygninger i landdistrikterne.

Forsøgsprojektet er et fælles projekt mellem Skole- og Kulturforvaltningen samt Sundhed og Bæredygtig Udvikling. Projektet afvikles som et såkaldt ESCO-projekt (Energi Service Company), som handler om, at kommunen i samarbejde med et privat energifirma finder frem til de bedste energibesparelser.

Forsøgsprojektet skal afdække, om energibesparelser ved ESCO-modellen fremtidigt kan være et godt supplement til kommunens nuværende energisparepulje.

Forsøgsprojektet blev behandlet på et møde tirsdag i Skole- og Kulturudvalget og rådmand Anne-Dorte Krog (SF) ser store perspektiver i projektet:

- Vi skal have en stærk lokal klimaindsats i Aalborg Kommune. Derfor er jeg glad for, at vi med projektet sætter særligt fokus på at spare på energien. Vi gør allerede en stor indsats for at spare på energien på skolerne. Med dette projekt finder ud af, hvordan vi bedst og mest effektivt kan spare på energien i skolerne og skolehallerne, siger rådmanden, der også håber, at projektet vil styrke elevernes bevidsthed om klimaet og miljøet.

Skolernes energirenovering skal ses i sammenhæng med Aalborgs nye Klimastrategi, hvor Aalborg Kommune forpligter sig til en øget energirenovering i kommunens bygninger ud fra en målsætning om, at alle kommunens bygninger skal være energirenoverede i 2030.

mou