Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Helsingør energirenoverer 90 ejendomme

Finskejede YIT, der også laver ESCO i Halsnæs, har underskrevet aftale om renovering for 100 mio. kr.

HELSINGØR: Det store udbud om energirenovering af flere af Helsingør Kommunes ejendomme, er nu afsluttet. Vinderen er fundet, og arbejdet med at energirenovere flere af kommunens ejendomme, går nu i gang. Teknikentreprenøren YIT A/S og Helsingør Kommune har nu underskrevet den 100 mio. kr. store ESCO-aftale, oplyser kommunen.

- Det er en kæmpe opgave, som YIT står over for, for vi er med de 90 kommunale ejendomme og de 100 millioner kr. meget ambitiøse. Til gengæld er det penge, der er godt givet ud, for vi vil både opnå en betragtelig CO2-reduktion og spare mange penge i el og varme. Samtidig vil vi få et langt bedre indeklima for dem, der opholder sig i bygningerne til dagligt, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V).

YITs største energi-aftale
Det nye samarbejde er det største af sin slags nogensinde for YIT A/S, men virksomheden er godt rustet til opgaven:

- Vi er netop nu i fuld gang med gennemførelsen af Danmarks næststørste ESCO projekt i Halsnæs Kommune. Erfaringerne derfra kombineret med viden fra vores specialister indenfor de tre 'grundfag' el, vvs og ventilation, vil være garant for effektiv og energirigtig drift af de tekniske installationer i bygningsmassen hos Helsingør Kommune, forklarer administrerende direktør Leo G. Sørensen fra finskejede YIT.

ka