Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mr. Kommune takker af

Peter Gorm Hansen fik både roser og ridderorden, da han efter 27 år i direktørstolen i går sagde farvel til en organisation, han har præget mere end nogen anden
22. JUN 2011 18.48

Af Benjamin Holst
[email protected]

En massiv kø af fest- og jakkesætsklædte prominentheder fra den kommunale verden sneglede sig i går gennem KL-bygningens solskinsfyldte atrium. For enden stod Peter Gorm Hansen, der efter 27 år siger farvel til posten som direktør for kommunernes landsforening.

- Det er vist ellers kun i det amerikanske senat, man kan sidde så længe, bemærkede KL-formand Jan Trøjborg (S) i receptionens åbningstale.

Det var da også den lange karriere i KL-toppen, der blev fremhævet i flere af talerne, ligesom Peter Gorm Hansens rolle som ivrig frontkæmper for det kommunale selvstyre.

- Peter har altid kæmpet for at kommunerne skulle få en central rolle. En gang i mellem også for central, sagde Trøjborg, som mente at der således var god grund til øgenavnet 'Mr Kommune'.

KL-formanden - den syvende af slagsen i Peter Gorm Hansens tid - kunne ved samme lejlighed overrække en Ridderorden af første grad til den afgående direktør.