Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre pladser til udsatte børn

Hver femte plads til udsatte børn sparet væk
18. MAR 2011 7.03

På bare fire måneder er antallet af små børn på døgninstitution faldet med 20 procent. Det viser ny undersøgelse fra Socialpædagogerne.

Tallene vækker bekymring hos Socialpædagogernes formand Benny Andersen, der forudser, at udviklingen vil medføre flere børn, der svigtes. Og at man snart kommer til at mange den faglige ekspertise, døgninstitutionerne har.

Der bliver anbragt færre og færre småbørn på danske døgninstitutioner. Det viser Socialpædagogerne løbende kortlægninger af området. Og den seneste viser tilmed, at antallet af anbragte børn på døgninstitution de seneste fire måneder har oplevet et markant dyk;

fra oktober 2010 til februar 2011, faldt antallet af børn på døgninstitutioner for 0 til 7-årige med knap 20 procent. For døgninstitutioner med en bredere målgruppe på 0-18-årige var faldet på 10 procent.

- Det bekymrer mig at se, at faldet er så drastisk. Ikke mindst fordi det her jo handler om små drenge og piger, der har brug for massiv og målrettet faglig støtte. Og det kan de kun få på en døgninstitution. Vi kommer til at stå med et stort fagligt problem i forhold til fx børn af misbrugere, hvis den her udvikling med udhulingen af døgninstitutionerne fortsætter.

Og det bekymrer mig også, fordi det hurtige fald i antallet af anbragte børn tydeligt viser, at det ikke er en udvikling, der er båret af, at børnene har fået det bedre, men udelukkende er drevet af sparehensyn, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.