
Et nyt videnscenter på professionshøjskolerne skal fra 2011 udvikle praksis i arbejdet med udsatte børn og unge.
Centret vil især arbejde med viden om anbringelser, tidlig indsats, indsatser i skolen og daginstitutioner, tværfagligt samarbejde, myndigheds- og leverandørroller, sundhedsplejerskers arbejde samt økonomi og effekt i forbindelse med indsatser.
Centret er placeret på professionshøjskolerne, der blandt andet uddanner socialrådgivere, lærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker samt udbyder efter- og videreuddannelse. Professionshøjskolerne spiller derfor en helt central rolle i udviklingen af arbejdet med udsatte børn og unge.
Bag videnscentret står et konsortium af professionshøjskolerne Metropol, UCC, UC Lillebælt og UC Syddanmark. Sekretariatet placeres på Professionshøjskolen Metropol.
De fire professionshøjskoler bidrager med over fire millioner kroner. Største bidrag kommer fra aftalen om udmøntning af midler til de videregående uddannelser 2010-2012, hvor der er afsat ni millioner kroner til udvikling og etablering af videnscentret.
Videnscentret vil i årene 2011-2013 arbejde med disse målsætninger:
- Produktion og indsamling af generaliserbar, anvendelsesorienteret viden
- Formidling og omsætning af viden om udsatte børn og unge
- Systematisk og målrettet kontakt mellem aftagere og professionshøjskoler om vidensproduktion og omsætning
- Udvikling af anvendt forskningsprogram inden for udsatte børn og unge.
Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) ser frem til, at ny viden når ud til ledere og medarbejdere i kommunerne.
- Når et barn viser tegn på omsorgssvigt, eller en familie ikke har ressourcerne til at give barnet en tryg opvækst, kan faresignalerne opfanges af jordemoderen, sundhedsplejersken, pædagogen eller læreren. Disse iagttagelser skal indberettes til sagsbehandlere i kommunerne, og i det tværfaglige samarbejde skal videnscentret medvirke til at skabe en tidlig og sammenhængende indsats.
- Videncentret skal bidrage med den nyeste viden om, hvad der virker, og bistå medarbejderne i at udvikle deres daglige arbejde med udsatte børn og unge. Målet er, at ledere og medarbejdere i kommunerne rustes bedst muligt til at sikre udsatte børn og unge optimale løsninger inden for de ressourcer, der er til rådighed.
- Partnerskaber med kommunerne skal fremme kvalitet og effekt i arbejdet, og det er derfor afgørende, at de kommunale aktører involver sig aktivt i videnscentret, siger altså Tina Nedergaard.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.