
Når man er mellem 5 og 9 år gammel, åbner verden sig, og relationerne til andre mennesker uden for familien bliver stadig mere betydningsfulde. Klasseværelset, SFO'en, fodboldbanen og svømmehallen er nogle af de steder, hvor børnene skal kunne fungere.
Men udsatte børn med fx problemer i familien eller psykiske udfordringer kan ofte have svært ved at håndtere disse centrale arenaer. SFI-rapporten 'Forebyggende foranstaltninger 5-9 år' gennemgår fem målrettede indsatser og giver en række bud på, hvordan man bedst kan hjælpe de udsatte børn på vej.
Rapporten er en del af Dialoggruppe-projektet, hvor forskere og praktikere indsamler viden om forebyggende foranstaltninger til udsatte børn og unge. I rapporten gennemgås fem konkrete indsatser, der alle på forskellig vis arbejder forebyggende med udsatte 5-9-årige.
Det almindelige liv
De fem indsatser varierer fra heldagsskoler med behandling af hele familien til fritidstilbud et par gange om ugen. På trods af den store variation, vurderes indsatserne af kommuner, behandlerne og de deltagende familier til at have positive resultater.
- Det gælder om at få børnene til at kunne fungere i en almindelig skole, i en almindelig SFO og til almindelige fritidsaktiviteter. Og behandlere og kommunerne synes, at det fungerer rigtig godt, forklarer Mette Lausten, der er en af forskerne bag undersøgelsen.
SFI-forskeren understreger dog, at det ikke er muligt at sige noget om de konkrete effekter af indsatserne, før Dialoggruppe-projektet afsluttes i 2013.
Dialoggruppe-projektet er af bestilt af Servicestyrelsen og gennemføres af SFI i samarbejde med COWI A/S. Få information her.
Foto: http://www.flickr.com/photos/hygienematters/with/4273036775/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.