Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Udredning af boligskandalen trækker ud

BOLIGSKANDALEN En rapport om ustøttede, ulovlige byggerier og afdækning af situationen som helhed for Randersegnens Boligforening er udsat. Det skyldes, at sagen er mere kompleks end forudset og udredningen fortsætter
30. NOV 2011 10.28

RANDERS: 31. oktober besluttede Randers byråd - i kølvandet på afsløringen af de ulovlige byggerier, en lokal boligforening havde involveret sig i, at sætte Randersegnens Boligforening under administration.

AAB Aahus blev indsat som midlertidig forretningsfører og blev - med frist 30. november - bedt om at lave en fuldstændig redegørelse for forholdene i den spegede sag. Den handler i første omgang handler om 10 såkaldt ustøttede ejendomme. Heraf ligger de seks i Randers Kommune, mens de øvrige ligger i Norddjurs og Syddjurs.

Nu meddeler Randers Kommune imidlertid, at redegørelsen ikke er færdig.

Lene Andersen, direktør i Miljø og Teknik, har efter aftale med Anders Rønnebro, (direktør i AAB, Aarhus), midlertidig forretningsfører i Randersegnens Boligforening, godkendt, at rapporten udsættes.

Komplekst
- Det er en kompliceret sag med et stort og komplekst materiale. Ingen åbenlyse løsninger har vist sig undervejs. Ligeledes er det vigtigt så vidt muligt, at den fulde konsekvens af løsninger belyses. Det kræver mere tid, siger Lene Andersen i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Hver gang man undersøger et forhold, viser der sig andre ting, som trænger til at blive belyst. Så nu har vi lidt ekstra tid til at komme dybere ned i sagen, siger Anders Rønnebo til Randers Amtsavis. Han tilføjer, at man er nødt til at trække en streg i sandet på et tidspunkt, men at der er behov for lidt ekstra tid.

Anders Rønnebro har fået overdraget alle kompetencer, som lå hos boligforeningens bestyrelse og forretningsfører. Forretningsføreren refererer til Randers Kommune, der er tilsynsmyndighed.

Til 12. december
Randersegnens Boligforening er fortsat under administration hos AAB, og Anders Rønnebro er midlertidig forretningsfører frem til 12. december 2011. I forbindelse med at kommunen får rapporten, bliver det besluttet, hvordan konstruktionen derefter skal være.

Ifølge kommissoriet for den midlertidige forretningsfører skal alle forhold udredes vedrørende Randers boligforenings køb af:

Langdalen, Assentoft (8 boliger), Søndervangen, Spentrup (8 boliger), Kristrupvej 39 (4 boliger), Kristrupvej 67 (10 boliger), Tingager, Harridslev (10 boliger), Bakkestjernedalen, Dronningborg (10 boliger), Akacievej 2 (10 boliger), Norddjurs Kommune, Akacievej 5 (8 boliger), Norddjurs Kommune, Ternevej 47 (10 boliger), Syddjurs Kommune, Ternevej 27 (10 boliger), Syddjurs Kommune.

Den midlertidige forretningsfører skal desuden undersøge om Randersegnens Boligforening har lignende projekter, som kommunen ikke har kendskab til, ligesom forretningsføreren skal udrede de faktiske og økonomiske forhold i Randersegnens Boligforening.

mou