Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre byrådsmedlemmer risikerer erstatningsansvar

BOLIGSKANDALEN Spørgsmålet bliver bl.a., om de som medlemmer af boligforeningens bestyrelse har spurgt ind til og evt. taget afstand fra de tvivlsomme dispositioner
21. OKT 2011 11.55

Af Knud Abildtrup

RANDERS / SYDDJURS / NORDDJURS: Bestyrelsesmedlemmerne i Randersegnens Boligforening risikerer at stå med erstatningsansvar i boligsagen fra Randersegnens Boligforening. Det vurderer professor Hans Henrik Edlund fra Juridisk Institut ved Aarhus Universitet over for DR Østjylland.

Randersegnens Boligforening har opført og købt boliger uden kommunal godkendelse og finansieret aktiviteterne med afdragsfrie rentetilpasningslån, hvilket en boligforening ikke må. Flere beboere står med udsigt til huslejestigninger på 45 pct., når lånene skal lovliggøres.

Edlund fremhæver, at man skal kunne afgøre, at medlemmerne burde havde vidst bedre, og burde være gået dybere ned i det og stillet spørgsmål til forretningsføreren og taget afstand fra nogle af de dispositioner, der er forekommet, siger han.

Den syv mand store bestyrelse i Randersegnens Boligforening, tæller byrådsmedlemmerne Steen Bundgaard (S) fra Randers, Jytte Schmidt (SF) fra Norddjurs og Kai Pedersen (S) fra Syddjurs.