Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Minister afviser Københavns udligningskritik

UDLIGNING København har sendt brev til økonomi- og indenrigsministeren om en unfair udligningsordning, men kritikken preller umiddelbart af på ministeren
KORT NYT11. APR 2012 11.23

KØBENHAVN: Det er unfair. Sådan lyder det fra overborgmester Frank Jensen (S) og et flertal bag ham i Københavns borgerrepræsentation.
De har sendt et brev til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, hvor de protesterer imod de ændringer i udligningsordningen, som regeringen vil gennemføre.

Frank Jensen mener, at andre kommuner har tegnet et forkert billede af København som en stenrig overskudskommune, hvor borgerne lever i sus og dus, skriver DR København. Blandt andet pointerer Frank Jensen, at kommunen ligger under landsgennemsnittet, når det kommer til indkomst, og at København har en højere arbejdsløshed end Danmark som helhed.

Men argumenterne preller umiddelbart af på økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- I dag får kommuner penge for au-pairs, til gengæld er der ikke noget, der viser, om man skal tage hånd om udsatte børn i nomadefamilier. Det er et tegn på, at noget skal justeres, og det har København også en interesse i, siger Margrethe Vestager til DR København.

Læs brevet fra København her

srl