Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slagelse klager til minister over reform

UDLIGNING Som eneste kommune på Vestsjælland står Slagelse til at miste penge ved regeringens udligningsreform
11. APR 2012 10.08

SLAGELSE: Slagelse bliver hårdt ramt af udligningsreform. Det har nu fået kommunen til at protestere til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R). Slagelse håber at få et møde i stand med ministeren.

Hvis regeringens udligningsreform vedtages, bliver der 16 mio. kr. mindre at skabe velfærd for i Slagelse. Hvis beskæftigelsestilskuddet samtidig bliver beskåret, sådan som der er lagt op til fra regeringens side, ryger der yderligere 18 mio. kr. op af kommunekassen. I alt står Slagelse til at miste 34 mio. kr. årligt, og det vækker ikke ligefrem begejstring hos borgmester Lis Tribler (S).

- Jeg er indforstået med, at der er behov for at justere på den måde, der bliver udlignet mellem landets rige og fattige kommuner. Men vi ønsker en model, der ikke rammer kommuner, som i forvejen har svært ved at finansiere service til borgerne svarende til landsgennemsnittet, siger Lis Tribler.

Forklaringsproblem
I forhold til de nabokommuner, som Slagelse normalt bliver sammenlignet med, er der tale om store forskelle, og det undrer i Slagelse, der som eneste kommune på Vestsjælland står til at miste penge ved regeringens udligningsreform.

- Slagelse Kommune har været igennem meget store besparelser i de seneste år for at få udgifterne tilpasset finansieringen. I budgettet for 2011 sparede vi 190 mio. kr. årligt. Hvordan skal vi som kommune forklare borgerne, at vi nu kan starte forfra med at tilpasse kommunens budget? spørger Lis Tribler, som nu håber at få et møde i stand med ministeren eller hendes embedsmænd, så der bliver mulighed for at uddybe kommunens synspunkter.

srl

Foto: Slagelse Kommune