
SLAGELSE: Slagelse bliver hårdt ramt af udligningsreform. Det har nu fået kommunen til at protestere til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R). Slagelse håber at få et møde i stand med ministeren.
Hvis regeringens udligningsreform vedtages, bliver der 16 mio. kr. mindre at skabe velfærd for i Slagelse. Hvis beskæftigelsestilskuddet samtidig bliver beskåret, sådan som der er lagt op til fra regeringens side, ryger der yderligere 18 mio. kr. op af kommunekassen. I alt står Slagelse til at miste 34 mio. kr. årligt, og det vækker ikke ligefrem begejstring hos borgmester Lis Tribler (S).
- Jeg er indforstået med, at der er behov for at justere på den måde, der bliver udlignet mellem landets rige og fattige kommuner. Men vi ønsker en model, der ikke rammer kommuner, som i forvejen har svært ved at finansiere service til borgerne svarende til landsgennemsnittet, siger Lis Tribler.
Forklaringsproblem
I forhold til de nabokommuner, som Slagelse normalt bliver sammenlignet med, er der tale om store forskelle, og det undrer i Slagelse, der som eneste kommune på Vestsjælland står til at miste penge ved regeringens udligningsreform.
- Slagelse Kommune har været igennem meget store besparelser i de seneste år for at få udgifterne tilpasset finansieringen. I budgettet for 2011 sparede vi 190 mio. kr. årligt. Hvordan skal vi som kommune forklare borgerne, at vi nu kan starte forfra med at tilpasse kommunens budget? spørger Lis Tribler, som nu håber at få et møde i stand med ministeren eller hendes embedsmænd, så der bliver mulighed for at uddybe kommunens synspunkter.
srl
Foto: Slagelse Kommune
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.