KV21: Nyvalgte S-spidser i Tønder og Stevns - og så tre genvalgte
Søren Laulund i Varde på besøg på plejecenter sammen med Mette Frederiksen under valgkampen op til KV17.
Foto: Frank Cilius, Ritzau Scanpix.

KV21: Nyvalgte S-spidser i Tønder og Stevns - og så tre genvalgte

Følg de seneste politiske manøvrer op til næste valg på den røde side. Udover Stevns og Tønder også Varde, Rudersdal og Ringsted.
14. MAR 2020 12.06
TEMA: KV21

To helt nye navne er nu på listen over kommunalpolitikere, der kan komme på tale som nye frontfigurer ved KV21. 

Ved KV13 var det Lars Rytter, og ved KV17 var det tidligere Højer-borgmester Peter Christensen, der stod øverst på liste A i den V-dominerede Tønder Kommune. Ved KV13 fik S syv ud af de 31 pladser i byrådet, og ved KV17 de nuværende seks. Denne gang skal den i byrådssammenhæng helt nye Barbara Krarup Hansen forsøge sig, oplyser JydskeVestkysten.

Hun er ansat som udviklings- og kommunikationsmedarbejder ved Varde Kommune. Og som et kuriosum kan nævnes, at hendes farfar, Hans O. Hansen, var V-borgmester i daværende Holsted Kommune perioden 1974-1994. Venstre har siddet på borgmesterstolen siden 2007, for tiden er det Henrik Frandsen, der har meldt sig klar igen, men endnu ikke er officiel V-spids.

Også i Stevns har S skiftet spidskandidat. Henning Urban Dam Nielsen er ifølge Dagbladet på den seneste generalforsamling blevet udpeget som spids efter Steen S. Hansen. Han har siddet i byrådet i seks år og har siden KV17 været formand for Social- og Sundhedsudvalget. 

Den nye S-spids er tidligere lærer-tillidsmand og blev politisk aktiv efter lærer-lockouten i 2013. Han skal nu udfordre den siddende V-borgmester Anette Mortensen, der sidder i sin første periode. S har siden KV17 haft seks pladser, og borgmesterpartiet V bare fire i det 19 mand store byråd. Bag en konstitueringsaftale stod V, DF, K og Nyt Stevns, men S blev taget ind i konstitueringen og Nyt Stevns smidt ud.

I Varde er det en afprøvet kandidat, der igen er i spidsen for S, skriver Ugeavisen Varde: Søren Laulund, der ved KV17 var spids for første gang - og da også fik næstflest personlige stemmer: 1.267 mod 2.426 til borgmester Erik Buhl (V) i den indiskutable Venstre-kommune. Socialdemokratiet har seks og Venstre 12 i det 25 mandater store byråd. 

Også S i Rudersdal har valgt samme spids som ved KV17, oplyser Kristine Thrane til dknyt. Hun er i spidsen for en firepersoners gruppe i det 23 mandater store byråd, mens Venstre har otte - og borgmesteren, nemlig Jens Ive. Thrane havde afløst Jens Bruhn som spids og fik dengang 1.362 personlige stemmer, Ive fik 2.783. 

I Ringsted er Per Flor genvalgt som partiets borgmesterkandidat til KV21, oplyser Dagbladet. Med 74 pct. af stemmerne fik han de krævede to tredjedele af de afgivne stemmer, der skulle til for at undgå urafstemning i afdelingen. Hans modkandidat var Svend-Erik Jakobsen, der ikke i dag er i byrådet.

Ved KV17 var Per Flor S-spids for første gang efter at have afløst Sadik Topcu. Han fik fem mandater mod seks til Venstre, der scorede borgmesterposten i det 21 mandater store byråd. Hvad angår personlige stemmer fik borgmester Henrik Hvidesten (V) flest med 2.734, Finn Andersen (K) næstflest med 1.137 og så fik Per Flor (S) 1.036.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater i de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev