KV21: Vragede spidskandidater i S overvejer deres politiske fremtid

Følg de seneste navne på kandidatfronten i Brønderslev, Assens, Thisted, Fredericia og Stevns.
17. FEB 2020 14.23
TEMA: KV21

At blive vraget af sine egne partifæller til en politisk fremtrædende post kan være en bitter pille at sluge - ikke mindst efter en lang indsats.

I disse måneder vælges der som bekendt borgmesterkandidater i mange partiforeninger - ofte med deraf følgende nyorientering for dem, der ikke bliver valgt. Den seneste uge gav nogle friske eksempler.

Socialdemokraterne i Brønderslev har ifølge Nordjyske valgt Bettina Bøcker Kjeldsen som spids med den konsekvens, at Lars Bisgaard Andreasen vinker farvel til politik efter denne periode. Han fik flest personlige S-stemmer ved KV17 - også flere end daværende borgmesterkandidat Arne M. Jensen, men ikke blandt medlemmerne, da der skulle vælges ny spids.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg havde ambitioner om at blive spidskandidat og borgmester. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg kunne have taget borgmesterposten, men partiet har valgt Bettina Kjeldsen, og sådan er det bare, siger en skuffet Lars Bisgaard til avisen. 

Bettina Kjeldsen fik 51 pct. af de afgivne stemmer, Lars Bisgaard 28 og Jette Ramskov 21 pct., oplyser Oplandsavisen, der også nævner, at det var første gang, S lokalt har benyttet sig af elektronisk urafstemning.  

Også i Assens var skuffelsen til at tage og føle på, da en kandidat til spids-placeringen blev vraget. Charlotte Kjær (S) fik ti stemmer færre end Ashil Farokh, der blev partiets nye spids, og forlod i skuffelse rådhuset ganske få minutter efter valgnederlaget var en kendsgerning, skriver Fyns Amtsavis

Også for hende betyder fravalget, at hun helt tager sin byrådsindsats - der indtil nu har varet 14 år - op til overvejelse.

I Thisted har den socialdemokratiske fællesledelse erlæret sin støtte til den siddende borgmester Ulla Vestergaard som S-spids endnu en gang. Ifølge Nordjyske er ikke alle dele af baglandet dog med på den. To lokalformænd peger på, at der faktisk kan opstilles kandidater internt frem til 23. marts, og før da vil de ikke støtte nogen frem for andre.

Vestergaard blev borgmester efter KV17, hvor hun afløste Lene Kjelgaard Jensen (K), der havde siddet i to perioder og præsteret det for en borgmester ret usædvanlige: Et partiskift midt i perioden - for hendes vedkommende fra V til K. Vestergaard fik ved KV17 2.196 personlige stemmer, Niels Jørgen Pedersen (V) 1.451 og Lene Kjelgaard 1.206.

I Fredericia er der lørdag 22. februar generalforsamling, og her ser borgmester Jacob Bjerregaard (S) ud til stensikkert at blive valgt som spids igen. Han er i sin anden periode og har ifølge Fredericia Dagblad ingen modkandidater.

Bjerregaard forhøjede sit personlige stemmetal fra KV13 til KV17 fra 7.484 til 9.574. - næsten hver tredje afgivne stemme i kommunen.

I Stevns tyder det på, at Henning Urban Dam Nielsen ved udgangen af februar kan kalde sig S-spids. Fristen for at afløse den tidligere spids Steen S. Hansen er udløbet, så ifølge Dagbladet betragtes det i partiet som en formalitet, at han bliver valgt som den, der skal udfordre den siddende V-borgmester Anette Mortensen, der sidder i sin første periode.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater i de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev