DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
KV21: Carsten Kissmeyer stopper og Kirstine Bille er klar igen
Carsten Kissmeyer (V) i Folketinget. Han vil med sin midtjyske bopæl ikke fortsætte med også at arbejde i regionsrådet.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

KV21: Carsten Kissmeyer stopper og Kirstine Bille er klar igen

To tidligere borgmestre har valgt hver deres vej op til næste kommunalvalg.
4. FEB 2020 12.00
TEMA: KV21

Tidligere mangeårig borgmester i Ikast-Brande og slagen spidskandidat til regionsråd Midtjylland ved KV17 Carsten Kissmeyer (V) stiller ikke op igen til KV21, oplyser Venstre i Region Midtjylland. Kissmeyer sidder i dag både i Folketinget og i regionsrådet.

- Det at have to politiske poster samtidigt går ikke i længden. I hvert fald ikke med min geografiske placering, siger Carsten Kissmeyer. 

Venstres formand i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, beklager gruppeformandens beslutning og går nu i gang med at sondere terrænet for kandidater til posten. Partiet ventes at vælge den nye spidskandidat til efteråret. 

Kissmeyer var partiets spids ved KV17, hvor S satte sig i spidsen for flertallet og tog posten som formand for regionsrådet i skikkelse af Anders Kühnau (S). Kühnau fik med 62.959 flest personlige stemmer, Kissmeyer næstflest med 38.920. I Ikast-Brande var han borgmester fra 2007-2017.

En anden tidligere midtjysk borgmester, Kirstine Bille (SF) i Syddjurs, har fra sin side meddelt sin partiforenings bestyrelse, at hun 'gerne genopstiller som borgmesterkandidat, hvis man vil have det', oplyser Adresseavisen Syddjurs.

Det skal formelt afgøres på et medlemsmøde senere i 2020. En ny byrådsperiode vil blive hendes sjette. Det begyndte med fire år i Ebeltoft, før hun kom med i det første byråd i sammenlagte Syddjurs Kommune. Ved KV09, KV13 og KV17 har hun ligget henholdsvis nummer et og to på listen over antal personlige stemmer. 

Hun blev borgmester i perioden 2010-2013 og blev afløst af Claus Wistoft (V) fra 2014-2017 og senest af Ole Bollesen fra 2018. Bollesen stiller ikke op igen, så meget står åbent i Syddjurs. Både Bille (2.494) og Wistoft (3.377) fik ved KV17 iøvrigt flere personlige stemmer end Bollesen (1.066), der kunne sætte sig i borgmesterstolen.

S-styre i mere end 100 år
For nu at springe tilbage til Venstre, så har partiet i Næstved valgt sin spidskandidat: Kristian Skov-Andersen - uden modkandidat, oplyser Sjællandske.

Socialdemokratiet har regeret i Næstved i mere end 100 år - lige for tiden med Carsten Rasmussen (S) i spidsen. Ved KV21 fik S 13 pladser i det 31 store byråd, mens Venstre satte sig på de ni. Carsten Rasmussen scorede flest - 10.275 - personlige stemmer, mens Kristian Skov-Andersen ved det valg fik næstflest, 3.975. Ved KV13 var Karsten Nonbo V-spids.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]