KV21: Endnu fem borgmestre formelt klar til four more years
Under valgkampen ved KV17 var partiformand Søren Pape (K) på besøg i Lyngby-Taarbæk, hvor borgmester Sofia Osmani (K) vandt en stor sejr.
Foto: Jacob Ehrbahn, Ritzau Scanpix

KV21: Endnu fem borgmestre formelt klar til 'four more years'

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater - denne gang i Lyngby-Taarbæk, Viborg, Kerteminde, Egedal og Stevns.
6. MAR 2020 9.00
TEMA: KV21

Ikke alle siddende borgmestre ønsker at genopstille, og ikke alle får nødvendigvis opbakning fra baglandet, men fem af de nuværende 98 borgmestre er på det seneste blevet udpeget:

Under overskriften 'Årets mindste nyhed' oplyser Det Grønne Område, at borgmester i Lyngby-Taarbæk Sofia Osmani (K) skal være spids igen til KV21. Osmani sidder i sin anden periode og præsterede - sammen med de andre i partiet - at fordoble De Konservatives mandattal fra fem til ti ved KV17. Samtidig fik V ved den lejlighed en lussing fra vælgerne og gik fra fem til bare to i det 21 pladser store byråd. Og i dag bare én plads.

Heller ikke i Viborg er det nogen overraskelse, at borgmester siden KV17 Ulrik Wilbek (V) er genvalgt som spids, men nu er tingene formelt på plads, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Venstre gik ved KV17 tilbage fra 12 til 10 pladser i det 31 pladser store byråd, men forblev største parti foran S med ni pladser. Wilbek, der afløste Torsten Nielsen (K), er i denne periode blevet valgt ind i KL's bestyrelse.

Hvis vi bliver i samme parti, så er borgmester i Egedal Karsten Søndergaard (V) blevet genvalgt som spids uden modkandidater, oplyser Frederiksborg Amts Avis. Søndergaard kom til borgmesterposten i utide, idet han i december 2016 afløste Willy Eliasen, der stoppede med begrundelsen høj alder. Han var da 74 år. I Egedal blev V og S lige store med hver seks medlemmer i kommunalbestyrelsen, der tæller i alt 21, og Karsten Søndergaard fastholdt borgmesterposten. I dag er S faktisk større end V, idet V har ekskluderet et byrådsmedlem. 

Også i Stevns har V en ny borgmester - her i skikkelse af Annette Mortensen - fået partiets opbakning som ny spids. Forinden var der ifølge Stevnsbladet anerkendende ord fra byrådsmedlem Bjarne Nielsen (V), som blandt andet roste hende for medvirken til en mere positiv og afslappet stemning blandt de ansatte på rådhuset samt 'en fornuftig atmosfære i kommunalbestyrelsen'.

Venstre fik ved KV17 en klar afklapsning efter årelang ballade med og om tidligere borgmester Mogens Haugaard Nielsen (nyt Stevns, eks-V). V gik tilbage fra otte til fire pladser i det 19 mand store byråd og er blot andetstørste parti - efter S med seks pladser.

I Kerteminde har borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) ifølge Fyens Stiftstidende fået sit partis ja til at gå efter 'four more years'. Han blev borgmester ved KV17 efter en periode med Hans Luunbjerg (V). I det 25 pladser store byråd blev S og K lige store med syv pladser til hver og V på tredjepladsen med tre. Siden er K-gruppen vokset til otte efter en afhopning fra en lokalliste.


Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected] 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev