Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialministeren åbner kampagne mod vold mod børn

Ministeren lancerede mandag kampagnen 'Vores ansvar – Nej til vold mod børn', der skal gøre op med det tabu, der er på området. Undersøgelser viser at der ikke altid gribes ind, når børn og unge er udsat for vold

Kampagnen er arrangeret i samarbejde med Børnerådet, Børns Vilkår, Red Barnet og UNICEF Danmark.

Undersøgelser viser, at ca. hvert femte barn i en 8. klasse har været udsat for vold i dag. Endvidere gribes der ikke tilstrækkeligt ind, når det sker. Den landsdækkende oplysningskampagne sætter fokus på, at vold mod børn er farligt. Vold mod børn har været forbudt i Danmark siden 1997 - og vi har et ansvar for at forhindre det.

- Der er et stort behov for, at vi sammen gør op med det tabu, der præger området. Vi har alle et ansvar for at gribe ind, hvis et barn udsættes for vold. Med den nye kampagne oplyser vi om den underretningspligt alle har, hvis de får viden om, at et barn er udsat for vold. Og vi informerer om, hvordan man kan hjælpe et voldsramt barn. Desuden gør vi børnene opmærksomme på deres rettigheder og muligheder for at søge hjælp, siger socialminister Benedikte Kiær (K).

Baggrunden for kampagnen er bl.a. SFI-rapporten 'Vold mod børn og unge' fra 2011, som bl.a. viser, at hvert 20. barn i en årgang har været udsat for mishandling i hjemmet. Disse børn har markant større risiko for posttraumatiske stressreaktioner og selvmord. Rapporten viser desuden, at der er berøringsangst blandt fagfolk i forhold til at reagere, når de oplever tegn på, at børn udsættes for vold.

Kampagnen kombinerer forskellige værktøjer, som henvender sig til både fagfolk, forældre og børn. Bl.a. anvendes tv-spots, Facebook, plakater og en række regionale temadage. Kampagnen omfatter således en række særlige netværksmøder for fagfolk, så de bedre kan hjælpe de udsatte børn og deres familier samt mobilisere deres kolleger til at reagere, hvis de får viden om, at et barn er udsat for vold.

mou