Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialminister: Anmeld mistanke om vanrøgt af børn

Det er igen den aktuelle Brønderslev-Lolland-sag, der får ministeren til hellere at bede om én underretning for meget end én for lidt
KORT NYT30. MAJ 2011 6.57

Især pædagoger, lærere og andre professionelle, der har daglig kontakt til børn, skal ikke holde sig tilbage med at foretage en underretning til kommunen, hvis de kan se, at et barn mistrives i familien.

- Hellere én underretning for meget end én underretning for lidt, siger socialminister Benedikte Kiær (K) på baggrund af grove sager med vanrøgt af og vold mod børn til Morgenavisen Jyllands-Posten.

S, SF, De Radikale og Enhedslisten vil ændre det nuværende system, hvor en kommune selv skal betale de første 920.000 kr. af en anbringelse. Men den nuværende regering afviser at lægge finansieringsordningen om.

- Hvis en kommune kunne få andre til at betale for en anbringelse, ville det fjerne kommunens motivation til at foretage den tidlige indsats, der i mange tilfælde ville betyde, at man kunne undgå at anbringe barnet eller den unge, siger Benedikte Kiær til Jyllands-Posten.

lcl