Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Brønderslev 'glemte' anmeldelse i tre måneder

Socialrådgiver kunne ikke forklare, hvordan henvendelse fra Skanderborg om at gribe ind overfor familie først kom for dagens lys efter tre måneder

BRØNDERSLEV / LOLLAND: I sommeren 2009 sendte Skanderborg Kommune flere underretninger til Brønderslev om, at der var brug for en omfattende indsats overfor en netop tilflyttet familie. Men først i september gik det op for den ansvarlige socialrådgiver, at underretningerne eksisterede. Det fremgik af dagens retsmøde i sagen mod et forældrepar for omfattende vanrøgt af 10 børn, fortæller Jyllands-Posten.

Socialrådgiveren var ikke i stand til at give en forklaring på de tre måneder. Og trods flere andre henvendelser fra naboer, politiet og en anonym borger i maj, juli og august om forholdene, så tog socialrådgiveren først 4. september på et anmeldt hjemmebesøg hos familien. Og her konkluderede hun, at der ikke så ud til at være problemer i familien.

I alt aflagde socialrådgiveren tre anmeldte besøg og sagde i retten, at hun ikke havde overvejet et uanmeldt. Dagen efter det andet besøg, der heller ikke foruroligede socialrådgiveren, kom en alarmerende indberetning fra inspektøren på børnenes skole, der udtrykte stor bekymring for børnenes situation.

mou