
- Det er blevet meget dyrt for den enkelte kommune at anbringe et barn. Det er meget alvorligt, hvis det betyder, at det i en sag med så mange børn som for eksempel Brønderslevsagen simpelt hen bliver økonomisk uoverskueligt for kommunen at gribe ind, siger Bettina Post til DS' hjemmeside.
- Det handler jo for pokker om at sikre, at alle børn og familier, som har brug for det, får den hjælp, der skal til, for at vi ikke så at sige producerer nye sociale problemer. Derfor er det afgørende, at det ikke er økonomi, der afgør sager om udsatte og omsorgssvigtede børn.
Dansk Socialrådgiverforening har tidligere foreslået, at en løsning kunne være at gå tilbage til de refusionsgrænser, der var i 2007, hvor staten trådte til med 25 pct. refusion, når en kommune selv havde betalt de første 400.000 kr. af udgifterne til et barn med behov for støtte.
I dag træder staten først til med 25 procents refusion, når udgiften kommer op over 800.000 kroner pr. barn.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.