- Tallene fortæller om en forfærdelig virkelighed, hvor alt for mange børn og unge oplever voldelige forældre. I mange tilfælde skyldes volden, at forældrene ikke ved, hvordan de skal takle deres børn, og derfor desværre vælger den forkerte løsning.
- Ved at tilbyde alle førstegangsforældre muligheden for at deltage i familiegrupper, giver man dem et netværk af både andre forældre og professionelle. Det skaber et trygt forum, hvor forældrene kan søge råd og vejledning om gode løsninger og erfaringer, siger Marianne Jelved og fremhæver fordelen i, at familiegrupperne henvender sig til både mor og far.
- I modsætning til mødregrupper henvender familiegrupper sig til begge forældre, og det giver forældrene en slags forældreuddannelse, som giver dem en række værktøjer til sammen at takle børnene bedre.
- Med familiegrupperne kan man hjælpe de særligt udsatte familier langt tidligere og dermed dæmme op for de ulykkelige episoder med forældrevold mod børnene.
I Sverige og Finland har man gode erfaringer med familiegrupper. Stort set alle forældre vælger at deltage. Det viser erfaringerne fra Leksand i Sverige og også fra et forsøg i Greve kommune.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.