Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Obligatorisk frokostordning en succes i Herlev

Nye tal viser, at frokostmåltidet i Herlevs daginstitutioner er blevet et hit. Succesen hænger ifølge kommunen sammen med investeringer i institutionernes køkkener og en politisk fastholdelse af, at frokostordningen skal være obligatorisk
15. MAR 2011 10.50

Siden regeringen indførte det obligatoriske frokostmåltid i institutionerne, har debatten raset over hele landet. Nu viser nye tal, at frokostmåltidet i Herlevs daginstitutioner er blevet et hit hos forældre såvel som børn, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har sagt fra starten, at den obligatoriske frokostordning var en god ide. Nu kan vi se på tallene, at Herlevs forældre er enige, og det er jo dejligt, siger Børne- og Familiechef i Herlev Kommune, Annette Trads Hansen.

Det obligatoriske frokostmåltid til alle børnehavebørn blev indført i Herlev Kommune pr. 1. januar 2010. Frokostordningen er nu blevet evalueret - og iveren for at give tilbagemeldinger har været stor. I alt 323 forældre nåede at give deres mening til kende inden fristen for besvarelser udløb.

Skeptikere har skiftet mening
Besvarelserne viser stor tilfredshed med frokostordningen - også hos dem, der før var skeptiske.

- Forældrene er glade, fordi de ved, at børnene får en god frokost i institutionen, og har tillid til, at børnene får en sund og varieret kost hver dag. Vi kan endda se, at forældre, som før var skeptiske overfor ordningen, ti måneder inde i forløbet er blevet glade for, at den er der - så der er virkelig sket et holdningsskift blandt forældrene i Herlev, og det er positivt, siger institutionskonsulent Anna Nielsen.

En evaluering blev efterspurgt af bekymrede forældre i Herlev Kommunes Institutionsforum allerede inden ordningen gik i luften - resultaterne vækker nu glæde.

Fra starten blev det i Herlev Kommune politisk meldt ud, at frokost til alle børn skal være en naturlig del af dagtilbudsydelsen, og kommunen iværksatte derfor en fokuseret indsats for at forankre ordningen i institutionerne.

Massiv investering
- Den målsætning har vi holdt fast i gennem hele forløbet. Desuden gik vi i gang med processen i god tid og investerede massivt i institutionernes køkkener, så de var godt klædt på til at kunne klare den nye opgave, siger Annette Trads Hansen.

Med ordningens indførsel bevilligede Herlev Kommune over 3 mio. kr. til renovering af institutionernes køkkener, så institutionerne kan tilberede frokost på stedet af friske råvarer, frem for at bestille maden udefra.

For Herlev har den fokuserede indsatsaltså vist sig at være opskriften på succes.

mou