Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt kapitel i krigen om muslingefiskeriet

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) skal mødes med både Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, Morsø Kommune og muslingeerhvervet
16. NOV 2011 19.16

MORSØ: Alle parter i den verserende sag om muslingefiskeri i Natur 2000-områderne i Limfjorden sætter sig for første gang omkring det samme bord, når fødevareminister Mette Gjerskov (S) torsdag besøger Mors efter invitation fra Morsø Kommune.

Ministeren får under besøget lejlighed til at opleve muslingefiskeriet på nærmeste hold, da programmet omfatter såvel besøg på en muslingekutter i havnen i Nykøbing og sejlads ud til lineopdrætsanlæg i fjorden med efterfølgende rundvisning på Dansk Skaldyrcenter.

- Jeg er rigtig glad for at kunne møde fiskerne, opleve naturforholdene og få talt med de involverede i den her sag. Det er levebrødet for en lang række fiskere og erhverv på Mors, men samtidig er der altså en lang række hensyn, vi skal tage til en helt unik natur. Det kan ikke løses med et fingerknips, og vi er nødt til at arbejde mod et mere bæredygtigt muslingeerhverv i fremtiden, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Ros for hurtig handling
Borgmester Lauge Larsen (S) tager imod dagens gæster. Det er udover Danmarks Naturfredningsforenings direktør René La Cour Sell og havbiolog i Greenpeace Hanne Lyng Winter blandt andre formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend Erik Larsen, formanden for Centralforeningen af Limfjordsfiskere Benny Andersen, direktør Søren T. Mattesen, Vilsund Blue og næstformand for LO Nordjylland John Christiansen. Desuden inviteres lokale folketingsmedlemmer.

- Ministeren skal roses for at have handlet hurtigt, og vi er tilfredse med, at der nu er åbnet for fiskeriet. Lige så positivt ser vi på muligheden for at få en dialog om mere langsigtede løsninger for muslingefiskeriet, siger Lauge Larsen.

På mødet vil fiskerne og muslingeindustrien fremlægge erhvervets synspunkter og beskrive arbejdet med at skabe bæredygtighed i fiskeriet i form af bl.a. genudlægning og omplantning af muslinger i fjorden. Under overskriften 'Fiskeri og natur' vil muslingeerhvervet desuden fortælle om tankerne vedrørende en strategi for det fremtidige fiskeri.

Danmarks Naturfredningsforening har netop for tredje gang indgivet klage til EU Kommissionen over de nye tilladelser til muslingefiskeri i Natura 2000 områderne i Limfjorden. DN ønsker et totalt stop for fiskeriet, fordi det ødelægger den beskyttede natur.

mou