... og der er ingen grund til at ændre ligelønsloven. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fast på dagens samråd om Lønkommissionens redegørelse. Støjberg var indkaldt sammen med ligestillingsminister Lykke Friis (V).
- Jeg er glad for, at Lønkommissionen konstaterer, at den uforklarlige lønforskel i mange fag er forsvindende lille i den offentlige sektor. Der er kun mellem ½ og 3 pct. lønforskelle mellem kvinder og mænd i samme arbejdsfunktion, som ikke kan forklares.
- Kvinder og mænd med samme uddannelse inden for samme faggrupper tjener det samme, og ligelønsloven overholdes. - Faktisk har der været mindre end 10 sager om ligeløn på det offentlige område. Så ligelønsloven virker altså efter hensigten som sikkerhedsnet mod kønsmæssig forskelsbehandling på lønnen.
- Med Lønkommissionens redegørelse i hånden ser jeg ingen grund til at ændre ligelønsloven, siger Inger Støjberg.
Lønkommissionens redegørelse blev offentliggjort den 28. maj 2010. Kommissionens undersøgelser viser, at der både for arbejdsmarkedet som helhed og for den offentlige sektor er en overordnet lønforskel mellem kvinder og mænd på 14-20 pct.
Men det er altså kun ½-3 pct., der ikke kan forklares med eksempelvis det kønsopdelte arbejdsmarked, forskellig arbejdstid og forældreorlov. Kommissionen blev nedsat i oktober 2008 i kølvandet på de omfattende strejker på det offentlige arbejdsmarked i foråret 2008 med det formål at kortlægge om løndannelsen og ansættelsesvilkårene for offentligt ansatte understøtter en positiv udvikling af den offentlige sektor.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.