
- Et optisk bedrag. Det er, hvad jeg vil kalde Danmarks Lærerforenings nye udspil. Umiddelbart lyder det jo positivt, at lærerne vil undervise 25 timer om ugen. Men i virkeligheden er der ikke én ekstra time i det, som lærerne her spiller ud med, og det vil ikke bidrage til en nytænkning af folkeskolen.
Sådan lyder meldingen fra Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, i en kommentar til, at Danmarks Lærerforening har meldt ud, at de er klar til, at lærerne kommer til at undervise 25 timer om ugen, og hvor undervisningen tilrettelægges som fem sammenhængende klokketimers undervisning pr. skoledag.
Oppumpet tal
- Det lyder så flot, at Anders Bondo siger, at lærerne skal undervise 25 timer om ugen, nu hvor børne- og undervisningsministeren i sin og regeringens reform har sagt, at lærerne bør undervise 18 timer om ugen. Men sagen er, at der ikke ligger én ekstra time i lærerforeningens 25 timer. Det er et oppumpet tal, mener Michael Ziegler.
Det er det bl.a. fordi, at Danmarks Lærerforening med sit udspil udvider det klassiske undervisningsbegreb til også at omfatte elevpauser, skolebibliotek og timer, hvor lærere udøver læse- og matematikvejledning af hinanden. Den forhøjelse af undervisningstiden, som lærerforeningen foreslår, modsvarer nogenlunde pausetiden, ekskl. spisepausen.
- Det betyder i praksis, at Danmarks Lærerforening med sit forslag 'pakker' skolens opgaver sammen på en anden måde, så det ser ud som om, lærerne underviser i flere timer. Men realiteten er, at børnene ikke vil få flere timer sammen med lærerne, end de allerede har, siger Michael Ziegler.
Ingen nye tanker her
Udover at KL ikke mener, at udspillet reelt bidrager til flere undervisningstimer, så mener KL ikke, at Danmarks Lærerforenings udspil bidrager til at nytænke folkeskolen.
- Lærerforeningen fastholder med sit udspil fuldstændig den aftaleregulering af anvendelsen af arbejdstiden, som KL mener skal væk. Vi ønsker, at lærerne får vilkår, som man har på alle andre arbejdspladser, hvor lederen tilrettelægger arbejdstiden efter dialog med medarbejderen. Det hører ikke hjemme i en moderne fleksibel folkeskole, at lærernes arbejdstid skal aftales mellem lærerforeningen og kommunerne, som det sker i dag, afslutter Michael Ziegler.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.