
Lærere med lederpotentiale føler sig bedre rustet til at varetage en lederstilling og er mere motiverede for at blive ledere, efter at de har deltaget i et talentudviklingsforløb for fremtidens skoleledere. Det viser en ny evaluering af et forløb, som Ministeriet for Børn og Undervisning, KL, Skolelederne, Danmarks Lærerforening samt Børne- og Kulturchefforeningen er gået sammen om: 'Talent for ledelse – i fremtidens folkeskole'. Baggrunden er, at folkeskolen i fremtiden vil komme til at mangle ledere, oplyser KL.
Næsten 200 lærere med lederpotentiale har gennemført forløbet. Og ni ud af ti føler sig bedre rustet til at varetage en lederstilling, efter de har gennemført forløbet. Formålet har været at give ledertalenterne en indsigt i lederstillingens muligheder og udfordringer og ruste dem til en eventuel lederstilling. Lidt over halvdelen af ledertalenterne ønsker efter forløbet at gå ledervejen.
Forløbet har bestået af coach- og mentorsamtaler, undervisning i pædagogisk ledelse og netværksdannelse. Både deltagerne, mentorerne og de deltagende kommuner tilkendegiver, at forløbet har medvirket til, at talenterne er blevet mere afklarede omkring deres ønske om at blive leder, og at forløbet har rustet talenterne til en lederstilling.
Udvalgte facts fra evalueringen
• 9 ud af 10 ledertalenter følger sig bedre rustede til at varetage en lederstilling.
• 8 ud af 10 ledertalenter er blevet mere afklarede omkring, hvorvidt de ønsker at være leder.
• 7 ud af 10 ledertalenter oplever en øget interesse for at blive leder.
• 7 ud af 10 kommuner planlægger at arbejde med talentudvikling fremadrettet.
• Evalueringen er baseret på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse udsendt til samtlige ledertalenter og kommuner, der har bidraget med ledertalenter til forløbet. 108 ud af 202 ledertalenterne har deltaget i evalueringen, mens 30 ud af 38 kommunerne har deltaget i evalueringen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.