Jura-professor ved Aarhus Universitet, Jens Vedsted-Hansen, mener ikke, at spørgsmål om myndighedsfejl i en sag som eksempelvis Brønderslev-Lolland-sagen normalt bør afgøres ved retssager mod enkeltpersoner, oplyser Dansk Socialrådgiverforenings hjemmeside.
- På den anden side er der behov for at få belyst netop de myndighedsfejl, der ser ud til at være begået. Men det ville også være uhensigtsmæssigt og urimeligt, hvis børnene ikke havde anden udvej end at klage til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for at få belyst myndighedernes ansvar og for at få en afgørelse af deres eventuelle erstatningskrav. Det er derfor en opgave for den danske stat selv at tage stilling til disse spørgsmål på en effektiv og smidig måde.
- Ud fra de oplysninger, der er fremkommet om sagsforløbet, er der en hel del, der tyder på at de involverede kommuner har haft så meget kendskab til børnenes udsatte situation, at deres manglende indgriben gennem lang tid er i strid med de positive handlepligter, som den Europæiske Menneskerettighedskonvention, art. 3 pålægger den danske stat - og som kommunerne naturligvis skal leve op til inden for deres ansvarsområde. Det kræver en nærmere undersøgelse, og en belysning heraf hænger sammen med spørgsmålet om erstatning til børnene, som jeg i øvrigt ikke kan udtale mig om.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.