Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Finansministeriet godkender budgetterne for 2012

Har meddelt KL, at det betingede bloktilskud på 3 mia. kr. forventes at komme til udbetaling
5. DEC 2011 10.48

Resultatet af den foreløbige budgetopgørelse for 2012 viser, at kommunerne har budgetteret med serviceudgifter, der ligger under det aftalte niveau for 2012, mens de budgetterede anlægsinvesteringer ligger over det aftalte niveau for 2012.

Kommunernes prioritering af et højere niveau for anlægsinvesteringer harmonerer godt med regeringens ønsker om at kickstarte dansk økonomi i 2012. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Den foreløbige budgetopgørelse viser, at kommunerne samlet set overholder økonomiaftalen for 2012. På den baggrund har regeringen tilkendegivet over for KL, at det forventes, at det betingede bloktilskud på tre mia. kr. kommer til udbetaling. Den endelige vurdering af kommunernes aftaleoverholdelse i budgetterne foretages på baggrund af de endelige budgettal, som Danmarks Statistik offentliggør i januar 2012.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger i pressemeddelelsen:

- Jeg har med tilfredshed konstateret, at kommunerne har gjort en stor indsats for at leve op til økonomiaftalen for 2012. Kommunernes budgetter for 2012 viser, at kommunerne påtager sig et medansvar i den vanskelige økonomiske situation, og det høje investeringsniveau medvirker til en kickstart af dansk økonomi.

- Styr på økonomien i den offentlige sektor er afgørende for at signalere ansvarlighed om dansk økonomi. Derfor er det helt afgørende, at kommunerne sørger for at holde styr på udgifterne i 2012, så de vedtagne budgetter overholdes. Det kræver et skarpt fokus på økonomistyring i alle kommuner.

mou

 

Foto: Lars Bertelsen