Udenrigsministeriet tager Tibetkommisionens hårde kritik til efterretning, og tager den som ministeriet alvorligt og agter at følge op, men indleder ikke en personalesag mod ambassadør Martin Bille Hermann, oplyser Udenrigsministeriet.
Udenrigsministeriet er ved at gennemgå den omfattende beretning, der omfatter perioden 1995-2018. Ministeriet vil i løbet af de kommende måneder fastlægge den mere detaljerede opfølgning og bl.a. genbesøge de nuværende arbejdsgange. Det vil bl.a. sige tilgængelighed og aflevering af materiale og det at sikre den nødvendige læring af forløbet i hele organisationen.
På den baggrund har Udenrigsministeriet i dag truffet beslutning om, at ministeriet efter en samlet vurdering af sagsforløbet ikke vil indlede en personalesag i forhold til ambassadør Martin Bille Hermann. Det bemærkes, at kommissionens centrale kritik af Udenrigsministeriets daværende håndtering af de pågældende besøg vedrører et kollektiv af medarbejdere, hvoraf Martin Bille Hermann tilfældigvis er den eneste, der fortsat er ansat i statens tjeneste. Det bemærkes endelig, at Udenrigsministeriet nærer fuld tillid til ambassadør Martin Bille Hermann og dennes fortsatte varetagelse af stillingen som ambassadør ved Danmarks FN-mission, skriver Udenrigsministeriet.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.