Flere partier vil have undersøgt, hvorfor der var en lang række dokumenter, som den første kommission i Tibet-sagen ikke fik adgang til. Det skriver Jyllands-Posten.
- Det er så groft, at vi må statuere et eksempel, for hvis man ikke kan regne med at få udleveret alt relevant materiale, bliver det meget svært at stole på resultatet af fremtidige undersøgelseskommissioner nedsat af Folketinget, siger Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, til avisen.
Venstre-politikeren henviser til, at det efter den første kommission kom frem, at der var en lang række mails og andet materiale, som kommissionen aldrig så. Derfor blev Tibetkommissionen nedsat igen i 2018.
Krav fra højre og venstre
Både Dansk Folkeparti og SF erklærer sig enige i, at det bør undersøges nærmere, hvorfor dokumenterne manglede, skriver Jyllands-Posten. Det er ikke lykkes avisen at få kommentarer fra resten af Folketingets partier.
Den anden kommission kom med sin rapport mandag. Det nye materiale førte til en skarp kritik af Udenrigsministeriet og PET, som ikke indgik i den første kommissions rapport. I beretningen mandag skriver kommissionen også, at den finder det utilfredsstillende, at den første kommission manglede en række centrale dokumenter.
Tibetkommissionen har siden den blev nedsat igen indsamlet mere end 185 millioner dokumenter. De stammer blandt andet fra Udenrigsministeriet, Københavns Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET). Den kommer også med en anbefaling om, at man i fremtiden iværksætter tiltag, som skal sikre, at alt relevant materiale bliver afleveret.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.